ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014



Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας με μαθητές της Γ΄ τάξης από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας υποδέχτηκε το κοινό της και κράτησε τη γιορτή της ως την Παρασκευή 4 του μήνα.
Ένα κοινό από τους μικρούς του Νηπιαγωγείου , (Καλυβίων, Χαβαρίου, 1ου Αμαλιάδας ) του Δημοτικού Σχολείου (4ο Αμαλιάδας) και μεγαλύτερους του Γυμνασίου (2ου Γυμνασίου), ενώ προγραμματίστηκε συνάντηση και με τους ακόμη πιο μεγάλους του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου, η οποία και πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τις επισκέψεις των σχολείων στην Βιβλιοθήκη, η πρόεδρος της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας Εύη Πάλλα – Χρονοπούλου, είπε μεταξύ άλλων: « Ο παραμυθάς Άντερσεν, που έχει την τιμητική των γενεθλίων του (Δανία 1805-1875) μετέτρεψε και τη Βιβλιοθήκη από ασχημόπαπο σε πανέμορφο κύκνο.
Έμαθαν οι μαθητές και κατανόησαν το χώρο ως τόπο της γνώσης, έζησαν με
δράσεις τη λειτουργία της. Διαφορετικές ήταν οι δράσεις για την κάθε ομάδα. Πάντοτε βάση το Παραμύθι, μιας και είχε την τιμητική του…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου