Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
                                                                           

                    Αμαλιάδα, 9/12/2017


Θέμα: Ενημερωτική συνάντηση: «Τα όρια στη συμπεριφορά του παιδιού» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 17.30
Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 17.30 με θέμα  «Τα όρια στη συμπεριφορά του παιδιού».
Η οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών συντελεί στην ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Μέσα από τα όρια, τα παιδιά μαθαίνουν ότι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά σε μία δεδομένη κατάσταση, έχει ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα, μια συγκεκριμένη συνέπεια. Έτσι, ο κόσμος αρχίζει να γίνεται λιγότερο χαοτικός για εκείνα και περισσότερο προβλέψιμος και φυσικά ασφαλής. Σε μια οικογένεια που λειτουργεί σωστά, θεμελιώδη είναι τα όρια: πιο συγκεκριμένα, τα σαφή όρια είναι αυτά που βοηθούν το κάθε μέλος να διατηρεί την ατομικότητά του αλλά ταυτόχρονα διατηρεί την αίσθηση ότι ανήκει στο σύστημα της οικογένειας
Στην ενημερωτική συνάντηση θα μιλήσουν:
·       Χάιδω Μενούνου, παιδοψυχίατρος
·       Γιώτα Τσαπαρδώνη, ψυχολόγος από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
·       Ανδρέας Αλεξόπουλος, εκπαιδευτικός
·       Δρ. Παναγιώτης Φρεζάδος, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Med
·       Αργύρης Σάκκος, διπλωματούχος προπονητής κολύμβησης, τεχνικός διευθυντής του Επειού Γ.Σ. Ήλιδας, πρώην κολυμβητής του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.
Συντονίζει ο  κοινωνικός λειτουργός του 4ου Δ. Σ. Αμαλιάδας, Λάμπρος Αραπάκος
Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του  4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας στην οδό Κουρογιαννοπούλου 41.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου