ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η αυτοεκτίμηση των παιδιών σε πρώτο πλάνο: Πολύπλευρη προσέγγιση του θέματος στην εκδήλωση του 4ου Δημοτικού Αμαλιάδας

 

Ο ρόλος του σχολείου στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, ήταν το θέμα το οποίο αναδείχθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας.
Το 4ο δημοτικό σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και δεν περιορίζονται μόνο στο έργο της διδασκαλίας των μαθημάτων αλλά επιδιώκουν την πολύπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών, σε συνεργασία και με τους γονείς.
Γι’ αυτό και χθες πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών», που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
Οι ομιλητές
Ομιλητές ήταν ο εκπαιδευτικός MSc και διευθυντής του 4ου δημοτικού κ. Πέτρος Κοκκόσης, η σχολική ψυχολόγος κα Ειρήνη Κοκκόρη, ο κοινωνικός λειτουργός MSc κ. Λάμπρος Αραπάκος και η εικαστικός κα Δώρα Γιαννοπούλου, ενώ τον συντονισμό είχε ο εκπαιδευτικός κ. Σωτήρης Κολοβός.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους παράγοντες που προάγουν την  υψηλή αυτοεκτίμηση του παιδιού στο περιβάλλον της οικογένειας και του σχολείου, καθώς τονίστηκε ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα για τον εαυτό τους και αξιολογούν τις ιδιότητες που έχουν, πολλές φορές ίσως και με πολύπλοκο τρόπο. Επισημάνθηκε ότι τα παιδιά που έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση αναγνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία, μπορούν να παραδεχτούν τις αδυναμίες τους και ελπίζουν ότι θα τις ξεπεράσουν, ενώ αντίθετα τα παιδιά που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση δείχνουν πιο συχνά βάρος στις αδυναμίες τους αντί για τα δυνατά τους σημεία.
Αναδείχθηκε ο καθοριστικός ρόλος που παίζουν οι γονείς στην διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης του παιδιού, καθώς και ο ρόλος που πρέπει να έχει το σχολείο έτσι ώστε να βοηθήσει στην αυτοεκτίμηση των παιδιών. Εάν τα παιδιά είναι ικανοποιημένα με το σχολείο, εάν είναι ενδιαφέροντα τα μαθήματα και οι δάσκαλοι νοιάζονται γι’ αυτά, τότε επηρεάζονται θετικά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε πρόκειται για τους γονείς, είτε για το σχολείο, αυτό που προέχει πάνω από όλα, και επισημάνθηκε ιδιαίτερα από τον κ. Κοκκόση, είναι η αγάπη που πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά.

ΠΗΓΗ:  http://www.patrisnews.com/aftoektimisi-ton-pedion-se-proto-plano-polyplevri-prosengisi-tou-thematos-stin-ekdilosi-tou-4ou-dimotikou-amaliadas/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου