ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013



Τα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας»


Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά», τα μέλη εθελοντές του Οδοντιατρικού συλλόγου Αμαλιάδας, κυρίες Πανουτσοπούλου Κανέλλα και Μαυρουδή Παρασκευή επισκέφτηκαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας και πραγματοποίησαν έλεγχο και Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής της στοματικής υγείας των μαθητών της Β΄ τάξης, καθώς και της φθορίωσης των δοντιών τους.

Το πρόγραμμα «Αγωγή Στοματικής Υγείας σε 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και 150 σχολεία απομακρυσμένων       περιοχών» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ με δικαιούχο την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και υλοποιείται με τη συνεργασία του       Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ενεργητική μάθηση και έχει σκοπό την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών/-τριών ενισχύοντας την υπευθυνότητα, την επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσωπικότητα και την ικανότητα του μαθητή για την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής. Έτσι, επιδιώκεται η θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 800 ολοήμερες και 150 δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και αφορά περίπου 30.000 μαθητές/ μαθήτριες της Β’ δημοτικού. Επίσης έχει ενταχθεί στο αναμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα σχολικά έτη 2011-2012 και 2012-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου