Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013


Τα δύο τμήματα της Α΄τάξης του σχολείου μας για το τρέχον έτος  συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του κ. Παναγιώτη Φρεζάδου, γυμναστή του σχολείου μας με τίτλο «Άσκηση και Υγιεινός τρόπος διαβίωσης».
Τα πρωτάκια μας ενημερώνονται από νωρίς για τα οφέλη της άσκησης μέσα από ομαδικές και βιωματικές δραστηριότητες και πόσο αυτή μπορεί να συμβάλει εποικοδομητικά στην υγεία των παιδιών, καθώς αυξάνει την αυτοεκτίμηση και ενεργό συμμετοχή  και προλαμβάνει το ενδεχόμενο εμφάνισης επικίνδυνων ή προβληματικών συμπεριφορών. Το πρόγραμμα διακρίνεται σε δύο μέρη: Στο πρώτο κατά το οποίο οι μαθητές γνώρισαν τα μέρη του σώματος και τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης σε αυτά και στο δεύτερο όπου θα ασχοληθούν με την υγιεινή διατροφή. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ασχολήθηκαν και με τη δημιουργία μίας πυραμίδας Φυσικής Δραστηριότητας.
Στα Πρωτάκια μας δόθηκαν φύλλα εργασίας,  τα οποία συμπλήρωσαν ομαδοσυνεργατικά. Αρχικά τους ζητήθηκε να ταξινομήσουν διάφορες εικόνες με τύπους άσκησης και δραστηριοτήτων στην πυραμίδα, ανάλογα με τη συχνότητα με την οποία πρέπει να πραγματοποιούνται. Στη βάση της πυραμίδας τοποθετούμε τις δραστηριότητες εκείνες που μπορούμε να πραγματοποιούμε σε καθημερινή βάση, ενώ όσο προχωράμε προς την κορυφή της  οι δραστηριότητες που αναφέρονται πρέπει να αποφεύγονται καθώς αφορούν μία πιο καθιστική και παθητική ζωή.


Πηγή: ΒLOG ΄΄ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ΄΄, Τάξη: Α1, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου