Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, που υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά το τμήμα Δ2 του σχολείου μας με υπεύθυνη την δασκάλα Χρυσούλα Παυλοπούλου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του Δ2 και του Ε1 ( δυστυχώς στις λυόμενες αίθουσες στις οποίες στεγάζεται το σχολείο μας δεν ήταν δυνατόν να παρακολουθήσουν περισσότεροι μαθητές ).

 Η ενημέρωση έγινε από τον Ανθυπαστυνόμο του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας κ. Ιωάννη Ανδρικόπουλο.  Η ενημέρωση περιελάμβανε στοιχεία για τον Κ.Ο.Κ., για την συμπεριφορά οδηγών και πεζών και χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές προς τα παιδιά.Στη συνέχεια ο κ. Ανδρικόπουλος απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των μαθητών.

Εκ μέρους της σχολικής μας κοινότητας ευχαριστούμε τον Κ.Ανδρικόπουλο για την διεξαγωγή της ενημερωτικής εκδήλωσης. Η άμεση ανταπόκριση και η επιτυχής υλοποίηση της προγραμματισμένης εκδήλωσης εκτιμούμε πως αφενός πιστοποιεί τον υψηλό δείκτη του αισθήματος υπηρεσιακής και κοινωνικής ευθύνης του προσωπικού του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας, αφετέρου ενδυναμώνει εμάς, τους εκπαιδευτικούς, να ανταποκριθούμε στις πολυσύνθετες απαιτήσεις του διδακτικού, παιδαγωγικού και κυρίως κοινωνικού μας ρόλου. Με την πεποίθηση πως η εκδήλωση αυτή συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας και ενός κλίματος επίγνωσης των κινδύνων και των ενδεικνυόμενων τρόπων και μέσων ελαχιστοποίησής τους, ευελπιστούμε σε ανάλογη μελλοντική μας συνεργασία με την Τροχαία Αμαλιάδας και με κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία που οι παρεμβάσεις της μπορούν να προωθήσουν την ασφάλεια όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.Χρήσιμες οδηγίες-συμβουλές από τον υπεύθυνοü Ο τροχονόμος είναι ο καλύτερός μας φίλος.

ü Όταν ερχόμαστε στο σχολείο και συνοδεύουμε ένα μικρότερο αδελφό-φίλο θα πρέπει να τον πιάνουμε από την εσωτερική πλευρά του δρόμου, πάντα στο πεζοδρόμιο, διότι το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς και ο δρόμος για τα αυτοκίνητα.

ü Όταν φεύγουμε από το σχολείο καλό είναι να μην παίζουμε στο δρόμο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουμε.

ü Ο σχολικός τροχονόμος μας βοηθάει να περάσουμε τον κεντρικό δρόμο χρησιμοποιώντας την ειδική ταμπέλα STOP.

ü Το ποδήλατο είναι για μας μέσο μεταφοράς και διασκέδασης. Δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε το ποδήλατό μας πριν το οδηγήσουμε ( φωτάκι-φρένα-λάστιχα ) για να είμαστε ασφαλείς.

ü Είτε είμαστε πεζοί είτε είμαστε ποδηλάτες-οδηγοί πρέπει να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Οι μαθητές του Δ2:

Κυριακόπουλος Μάριος

Χρυσοστόμου Αναστασία

Χρυσανθακοπούλου Ανδριάνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου