Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013Αμαλιάδα: Πολλές πίτες στο 4ο Δημοτικό λόγω... λυόμενων
 
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πολύ περισσότερες ήταν οι πρωτοχρονιάτικες πίτες που κόπηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, εξ ανάγκης φυσικά, αφού το σχολείο στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες και υπήρχε αδυναμία διοργάνωσης κοινής εκδήλωσης για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Έτσι, ο Σύλλογος διδασκόντων σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αποφάσισαν να διοργανωθεί από μία μικρή γιορτή σε κάθε αίθουσα ξεχωριστά και το κάθε τμήμα του σχολείου έκοψε τη δική του πίτα.
Να λήξει η «ομηρία»

Η ευχή βέβαια, που διατυπώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου κ. Πέτρο Κοκκόση, την πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κα Μαρία Αντωνοπούλου, τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, τους δασκάλους και φυσικά τα παιδιά, ήταν να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου και τα παιδιά να επιστρέψουν επιτέλους στο δικό τους χώρο.
Επί της ουσίας, για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά το 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας βρίσκεται σε κατάσταση «ομηρίας», αφού μετά τον σεισμό του 2008 και τις ζημιές που υπέστη το σχολικό κτίριο, το σχολείο στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή διεξαγωγή της διδασκαλίας.
Στο σχολείο δεν μπορεί να διοργανωθεί μία κοινή εκδήλωση για όλους τους μαθητές, ελλείψει αίθουσας, και τα παιδιά γιορτάζουν κατά τμήματα, όπως ακριβώς έγινε και χθες.


Δεν εφησυχάζει ο Σύλλογος

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, η βασική ευχή αλλά και ο κύριος στόχος, είναι το 2013 να φέρει επιτέλους στα παιδιά το σχολείο τους.

«Για 5η συνεχή χρονιά η πίτα δεν είναι μία, αλλά πολλές, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών και των ανύπαρκτων χώρων για την διεξαγωγή μίας και μόνο εκδήλωσης.[...]
 
Πηγή:http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου