Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο Αγιασμός στο κτίριο του 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε, δεν εμπόδισε ωστόσο τον πανηγυρικό χαρακτήρα που έπρεπε και είχε η πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο μετά από εξίμισι χρόνια!
Λόγω καιρού ο Αγιασμός τελέστηκε στο εσωτερικό του σχολείου και αυτή τη φορά δεν ενόχλησε κανέναν αυτό το μικρό εμπόδιο, γιατί επιτέλους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο φυσικό τους χώρο, αφήνοντας οριστικά πίσω τους τις λυόμενες αίθουσες που τους συντρόφεψαν μετά το σεισμό του 2008 και είχαν ως αποτέλεσμα μία γενιά να μην ζήσει τη χαρά να φοιτήσει στο κανονικό κτίριο.
Συγκίνηση και ευχές
Ο ιερέας π. Παναγιώτης Γιατράς που τέλεσε τον Αγιασμό δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του και επαίνεσε τον δήμο, τους γονείς και τους δασκάλους για τις προσπάθειες που έκαναν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να παραδοθεί το σχολείο, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός που δεν είναι άλλος από τη μάθηση και την αρετή.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Πέτρος Κοκκόσης στη σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε ιστορική τη χθεσινή ημέρα, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν σε ένα σχολείο με ιστορία άνω των 80 ετών και είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα γίνεται μία επανεκκίνηση. Ο χρόνος σταμάτησε για λίγο, η εκπαιδευτική διαδικασία βέβαια δεν σταμάτησε ποτέ». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που άντεξαν και κράτησαν άσβεστη τη φλόγα, καθώς επίσης και τη δημοτική αρχή που επιτάχυνε τους τελευταίους μήνες, τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και είπε ότι προσδοκά από όλους να είναι κοντά στο σχολείο για να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο κομμάτι. «Αγωνιζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι και να βοηθήσουμε την κοινωνία» επεσήμανε.
«Ημέρα γιορτής»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ημέρα γιορτής και τόνισε ότι η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή έβαλε στόχο να ολοκληρωθεί το σχολείο, ενώ για ακόμη μία φορά ζήτησε συγγνώμη για τα 6,5 χρόνια παραμονής του σχολείου στις λυόμενες αίθουσες. Επεσήμανε ότι το σχολείο έγινε πλέον καλύτερο και από καινούργιο και οι γονείς θα είναι ήσυχοι ότι τα παιδιά τους θα βρίσκονται σε έναν ασφαλή χώρο. Υπογράμμισε δε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να ολοκληρωθούν ο αύλειος χώρος και το γυμναστήριο, ευχαρίστησε τους εθελοντές και κυρίως τον κ. Χρήστο Μπιρμπίλη και κάλεσε τα παιδιά να διατηρήσουν το σχολείο καθαρό, ενώ δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε δίπλα τους.
Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Νίκος Ραυτόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και τη νέα δημοτική αρχή και κάλεσε το Δήμαρχο μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί και ο αύλειος χώρος και το γυμναστήριο.
Ο Σύλλογος
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρονται τα εξής: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλωσορίζει τους δασκάλους και τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας στο νέο τους κτίριο που πλέον πληροί σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις καλής λειτουργίας. Ευχαριστούμε τη νέα Δημοτική Αρχή και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για τον ζήλο που επέδειξε και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με αποφασιστικότητα να τελειώσει το κυρίως κτίριο και να γίνει η μετεγκατάσταση άμεσα. Ευχαριστούμε τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια . Τον σύμβουλο κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο που ενήργησε άμεσα φέρνοντας το θέμα του σχολείου στην δημοσιότητα. Τον κ. Χρήστο Μπιρμπίλη που χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, επέβλεψε και οργάνωσε τις εργασίες των συνεργείων μέχρι την τελευταία μέρα καθώς και όλους όσους ήταν στο πλάι μας όλα αυτά τα χρόνια. Η μεγαλύτερή μας ανταμοιβή ήταν που είδαμε σήμερα τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών. Σαν Σύλλογος συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να κάνουμε το σχολείο μας ακόμα καλύτερο».
Αυτά που ξεχώρισαν πάντως χθες ήταν τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, τα οποία δεν σταμάτησαν να καμαρώνουν για το νέο τους σχολείο.
Να σημειωθεί ότι στην τελετή του Αγιασμού παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές και εκ νέου υποψήφιες Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ήλιδας και υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Λυμπέρης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ζωή Βουρλούμη, ο σχολικός σύμβουλος Παναγιώτης Ζεύλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Τζουλέκης και Χρήστος Φωτόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Διαμαντόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και διευθυντές σχολείων.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
Πηγή: www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου