ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015



Τιμητική διάκριση για το  4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού
Θέμα: Η δική μου Πόλη



Το  4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας συμμετείχε το Σάββατο 14 Μαρτίου στην Πάτρα στις εγκαταστάσεις του Πειραματικού Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών. Το Σχολείο της πόλης μας απέσπασε τιμητική διάκριση και έπαινο για τη 2η θέση που κατέλαβε στον τομέα της Μηχανικής Κατασκευής ανάμεσα σε 26 συμμετοχές σχολείων από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.
 Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της ΜΚΟ WROHELLAS, την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα  διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Κεντρικό θέμα του διαγωνισμού ήταν « Η  δική μου πόλη». Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας ήταν ένα από τα 19 σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ανταποκρίθηκαν, δηλώνοντας συμμετοχή με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Νικόλαο Αγγελόπουλο και δυο ομάδες 6 μαθητών της Ε΄ και της Στ΄ τάξης.
Ο Διευθυντής του Σχολείου Πέτρος Κοκκόσης δήλωσε σχετικά: Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό και στον δάσκαλό τους στο μάθημα της Πληροφορικής Νικόλαο Αγγελόπουλο. Στόχος της συμμετοχής του σχολείου μας ήταν να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες  για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν πρωτότυπες κατασκευές μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Με τέτοιες δράσεις το σύγχρονο σχολείο προσδοκούμε να υλοποιεί διαρκώς το όραμά του να μεταφέρει στους μαθητές, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, έννοιες και αξίες όπως ομαδικότητα, ευγενής συναγωνισμός, πρόοδος, καινοτομία, τεχνολογία, δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων, συνεισφέροντας έτσι ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια για ένα ελπιδοφόρο αύριο της πατρίδας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου