ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017



Γνώρισε την εφημερίδα «Πατρίς» το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας
Πως εκδίδεται μια εφημερίδα και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να «γεμίζει» καθημερινά με τόσες πολλές ειδήσεις;  Και πως φτάνει στα σπίτια των αναγνωστών της, τόσο νωρίς το πρωί; Αυτά και άλλα πολλά, που αφορούν την έκδοση της καθημερινής εφημερίδας «Πατρίς», ρώτησαν και έμαθαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού.
Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, έφτασαν στις εγκαταστάσεις της εφημ. «Πατρίς» συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Σωτήρη Κολοβό, Άγγελο Μιχαλόπουλο, Ανδρέα Αλεξόπουλο και Χρήστο Μακρυγιάννη. Την ξενάγηση και ενημέρωσή τους ανέλαβε ο Υπεύθυνος Παραγωγής, Γιώργος Καρυδάκης, ξεκινώντας από την γνωριμία και τον χώρο εργασίας των δημοσιογράφων του πολιτικού και αθλητικού ρεπορτάζ. Αφού πέρασαν και από τον χώρο Μοντάζ και Ροής Προγράμματος της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, μπήκαν για λίγο πίσω από τις κάμερες, στη θέση των δημοσιογράφων του σταθμού, στο κεντρικό στούντιο. Κι από εκεί, αφού είδαν το ατελιέ, τα γραφεία της διοίκησης και την αίθουσα συσκέψεων, ολοκλήρωσαν την ξενάγησή τους στον χώρο των πιεστηρίων. Είναι ο χώρος που εντυπωσιάζει τα περισσότερα παιδιά, αλλά και το τελευταίο και βασικότερο στάδιο παραγωγής της εφημερίδας.
Τα παιδιά εξέφρασαν τις πολλές και στοχευμένες απορίες τους, ενώ μια εκ των  μαθητριών, έγινε για λίγο «δημοσιογράφος» και πήρε συνέντευξη από τον Υπεύθυνο Παραγωγής, κο Καρυδάκη.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ (http://www.patrisnews.com/gnorise-tin-efimerida-patris-4o-dimotiko-scholio-amaliadas/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου