ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017



Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον»

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017  και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, γιορτάστηκε φέτος στο σχολείο μας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικά  παιχνίδια όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, σε ομαδικά παιχνίδια οργανωμένα σε «σταθμούς» που ενθαρρύνουν τον συντονισμό ,την ισορροπία και την αλληλεγγύη  (παιχνίδια με «κώνους», «δακτυλίδια», «ρακέτες», «μπάλες» κ.α) καθώς και σε άλλες παιγνιώδεις δράσεις.
Επιπλέον τα παιδιά εκφράστηκαν μέσω καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και παρακολούθησαν  προβολές με τους εκπαιδευτικούς στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου