Σάββατο, 18 Μαΐου 2013


Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2013

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στην σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, την συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς». Στις 18 Μαΐου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.

O εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων για το 2013 έχει θέμα με τίτλο, «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή». Το φετινό θέμα με την μορφή εξίσωσης, συγκεντρώνει δυναμικά διάφορες έννοιες που συνδέονται άρρηκτα με το σύγχρονο μουσείο τονίζοντας τον καθολικό χαρακτήρα και την θετική του επιρροή στην κοινωνία.

Συνδυάζοντας την παραδοσιακή αποστολή των μουσείων που στόχο έχει την διατήρηση και παρουσίαση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με την καλλιέργεια της μνήμης και της δημιουργικότητας που είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του ανθρώπου, επιφέρουν την κοινωνική αλλαγή με έναν εποικοδομητικό τρόπο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2013, η Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 19 Μαΐου τις κάτωθι εορταστικές εκδηλώσεις:

10:30 – 11.45 : Δωρεάν Ξενάγηση (με ελεύθερη είσοδο) στο Aρχαιολογικό Mουσείο Ολυμπίας από τον αρχαιολόγο της Ζ? ΕΠΚΑ κ. Κων. Αντωνόπουλο. Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ: 2624022529 &  6974099323

11.45 - 12.00 : Χαιρετισμοί

12:00 - 13.00 : Συναυλία με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων? μετά μουσικής», στο περιστύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας. Το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Πατραϊκής Μαντολινάτας θα παρουσιάσει αυθεντικά έργα του 20ου αιώνα για σύνολα νυκτών εγχόρδων από την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, την Βόρεια και Λατινική Αμερική, την Ισπανία, την Τουρκία, και την Ελλάδα.

Εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι ημέρα ελεύθερης εισόδου για όλους είναι το Σάββατο 18 Μαΐου, ενώ την Κυριακή 19 Μαΐου, θα εισέλθουν ελεύθερα και θα ξεναγηθούν στο Μουσείο μόνο όσοι δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

 

ΠΗΓΗ: http://www.iliaoikonomia.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου