ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013


Υγιεινό Πρωινό» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας

    
Την Πέμπτη 25/4/2013 διοργανώθηκε με επιτυχία το «Υγιεινό Πρωινό» στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας. Στα πλαίσια του τέταρτου μέρους του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο "Άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης" τα παιδιά των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, προετοίμασαν και πήραν το πρωινό τους στο προαύλιο του σχολείου.

     Ο υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής φυσικής αγωγής Φρεζάδος Παναγιώτης και οι δασκάλες των μαθητών/τριών Χρυσανθακοπούλου Ελένη και Καραΐσκου Μαρία, μέσω αυτής της βιωματικής δραστηριότητας, προσπάθησαν να τονίσουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει το σωστό πρωινό αλλά και το δεκατιανό στην παιδική ηλικία, τόσο για την ανάπτυξη και την υγεία τους, όσο και για την μετέπειτα διατήρηση της υγείας τους. Οι μαθητές/τριες έδειξαν για άλλη μια φορά, ότι αυτού του τύπου οι δραστηριότητες, οι οποίες επιτρέπουν την εργασία σε ομάδες, προκαλούν την ενεργό συμμετοχή τους και αυξάνουν την αυτοεκτίμησή τους. Επίσης, είναι γνωστό ότι η επανάληψη τέτοιων δραστηριοτήτων είναι δυνατόν να έχουν θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο των στάσεων των παιδιών.

     Αξίζει να σημειωθεί ότι με προσκλήσεις που τα ίδια έφτιαξαν, τα παιδιά κάλεσαν και τους γονείς τους σε αυτή τη δραστηριότητα. Αρκετοί γονείς ανταποκρίθηκαν, συνεργάστηκαν με τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα συμμετείχαν ενεργά μαζί με τα παιδιά τους στη ροή της δραστηριότητας. Η στήριξη και η αμέριστη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου κ. Κοκκόση Πέτρου σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας ήταν πολύ σημαντική.

    Τα παιδιά ευχαριστημένα, εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνονται πιο συχνά τέτοιες δραστηριότητες!            

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου