ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020


Το σχολείο μας συμμετέχει στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Τι είναι το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο:
Είναι ένα αδειοδοτημένο, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Π/θμιας κ Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας κ Θράκης, Δίκτυο δημόσιων σχολείων, Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2014, είναι σε εθελοντική βάση, μη χρηματοδοτούμενο και συντονίζεται από στελέχη της εκπαίδευσης, (Σχολικούς Συμβούλους, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου) αλλά και από εκπαιδευτικούς με αυξημένα τυπικά προσόντα στις ΤΠΕ.
Σκοπός του Δικτύου:
Σκοπός του είναι να γίνει μια κοινότητα μάθησης και ένα πεδίο για γόνιμο προβληματισμό, επιμόρφωση, συνεργασία, δημιουργικότητα και ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και σε εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο των ΤΠΕ και του Διαδικτύου προκειμένου να επιτευχθεί αλλαγή στάσης από τους χρήστες στη χρήση του Διαδικτύου και πρόληψης των κινδύνων από την αλόγιστη χρήση του.
Στόχος του Δικτύου:
Στοχεύει στην ενημέρωση-επιμόρφωση εκπαιδευτικών, τη βιωματική ενασχόληση των μαθητών καθ΄ όλη τη διάρκειας φοίτησης στην Π/θμια κ Δ/θμια Εκπαίδευση αλλά και των γονέων τους, σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τρόπους και πρακτικές πρόληψης κινδύνων σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και άλλα σχετικά φαινόμενα.
Κεντρικά Συνθήματα του Δικτύου:
1. Θεωρούμε ότι η συνεχής βιωματική ενασχόληση των μαθητών όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής μπορεί να συμβάλλει άμεσα, έμμεσα και μακροχρόνια στην αλλαγή στάσεων ως προς την ασφαλή χρήση του αλλά και προστασίας από διάφορους κινδύνους.
2. Θέλουμε οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να χρησιμοποιήσουν τα παιδαγωγικά τους εργαλεία (θέατρο, ενσυναίσθηση, βίντεο, κολλάζ, παραμύθια κ.ά) και όχι να προσφέρουν απλά τεχνικές γνώσεις πληροφορικής για θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο.
Κεντρικοί άξονες του Δικτύου:
1) τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,
2) η προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
3) η ασφάλεια στη Διαδικτυακή επικοινωνία και τα Διαδικτυακά παιχνίδια,
4) η εξάρτηση από το Διαδίκτυο,
5) ο Διαδικτυακός εκφοβισμός,
6) η επιμόρφωση γονέων σε θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου,
7) η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου από μαθητές με δυσκολίες μάθησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου