ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο 
 





 Συνεχίζεται το πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας. Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μάιου 2018: Η ψυχολόγος Αρχόντω Πογιατζή και η κοινωνική λειτουργός Έλενα Μάρκου από το Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας, επισκέφτηκαν το Σχολείο και μίλησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη μετάβαση αυτή αναπτύσσοντας έναν ουσιαστικό, γόνιμο διάλογο. 
Τη Δευτέρα 29 Μάιου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας επισκέφτηκαν το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (πρόκειται για το Γυμνάσιο που θα φοιτήσουν τον προσεχή Σεπτέμβρη) και είχαν τη δυνατότατα να μιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς και να ξεναγηθούν στους χώρους του. 
Επισκέφτηκαν το εργαστήριο πληροφορικής και τεχνολογίας, έπαιξαν με τα ρομπότ της ομάδας ρομποτικής, ενημερώθηκαν για τα νέα μαθήματα που θα διδαχτούν, για τον τρόπο που θα αξιολογούνται, για τα προγράμματα που εκπονούνται στο Γυμνάσιο αλλά και τα νέα αθλήματα που θα εξασκήσουν στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να υποβάλλουν τις απορίες τους.
Οι παραπάνω δράσεις στοχεύουν στην ομαλή προσαρμογή των μαθητών και των μαθητριών της ΣΤ’ στο νέο σχολικό πλαίσιο. Η μετάβαση από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών τους επειδή καλούνται να προσαρμοστούν όχι μόνο στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και εκπαιδευτικής βαθμίδας, αλλά και να διαχειριστούν εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και κοινωνικά θέματα, που προκύπτουν από αυτήν την αλλαγή, η οποία μάλιστα συμπίπτει και με την έναρξη της εφηβείας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου για την πολύ όμορφη φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου