Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑΓια το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius “Our rich diversity is our collective strength” από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου 2014 υλοποιήθηκε το τέταρτο εκπαιδευτικό ταξίδι. Αυτή τη φορά προορισμός ήταν το Lanskroun της Τσεχίας στο σχολείο “Zekhdni Skola Lanskroun”. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν ο Διευθυντής του Σχολείου Πέτρος Κοκκόσης, οι δάσκαλοι Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος, Χρυσούλα Παυλοπούλου, Ευγενία Παπαγεωργίου, Κασσάνδρα Σακελλαροπούλου, οι μαθητές της Στ΄ τάξης Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Μαρίνος Καραπάνος, καθώς και εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα εταιρικά σχολεία της Τουρκίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων εργάστηκαν πάνω σε δραστηριότητες του διετούς προγράμματος που έχουν εκπονήσει, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, έγινε προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα (μέχρι την συνάντηση στην Ρουμανία, τον ερχόμενο Μάιο), έγιναν παρουσιάσεις από τους εκπαιδευτικούς όλων των χωρών, ανταλλάχτηκαν ιδέες και … πολιτισμός.  Παράλληλα υλοποίησαν ομαδικές δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί από το σχολείο φιλοξενίας, τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας Πράγα, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Ξεναγήθηκαν ακόμη στις πόλεις του Olomouc, του Litomysl και Bouzov και στα περίφημα κάστρα τους. 
Η ζεστή φιλοξενία των Τσέχων εκπαιδευτικών και μαθητών και των ντόπιων κατοίκων, καθώς και η καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς λειτούργησαν καταλυτικά στην επιτυχία της συνάντησης και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.
Το επόμενο εκπαιδευτικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στην Ρουμανία τον Μάιο 2015.
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας: ΄΄η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα «
Our rich diversity is our collective strength» από το Σεπτέμβριο 2013 έως τον Ιούνιο 2015, αποδεικνύεται πολλαπλά επωφελής για το σχολείο, αφού γίνεται δίαυλος απόκτησης νέων γνώσεων, νέων εμπειριών και βιωμάτων, αλλά και γνωριμίας με την Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο΄΄ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου