ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν:

  • οι μαθητές, των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους,
  • οι μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, προσκομίζοντας την κάρτα ανεργίας,
  • οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).
Επίσης, προβλέπεται η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών, πριν τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος μετά το τέλος της 2ης ώρας του (δηλαδή στις 15:00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.
 Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) καθορίζεται στους 14 φοιτώντες μαθητές.

Διευκρινίσεις:
  •  Όταν ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας κι ο άλλος έχει κάρτα ανεργίας, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο.
  • Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.

Πρόωρη Υποδοχή μαθητών (από τις 7 έως τις 8 το πρωί)

Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών είναι 10 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω. 

Οι εγγραφές για το ολοήμερο πρόγραμμα πρέπει να γίνουν από τους γονείς/κηδεμόνες έως τις 12 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου