ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012


Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Τύπου Απόδημου Ελληνισμού

Οι μαθητές της Πέμπτης τάξης του σχολείου μας  επισκέφθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη  το Μουσείου Τύπου Απόδημου Ελληνισμού, γνωστό ως Μουσείο Τατάνη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Ήλιδας.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση των μαθητών στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που εκτίθενται, ενημέρωση για το σκοπό του μουσείου και την ιστορία του ελληνισμού της διασποράς, καθώς και αναφορά στον Πέτρο Τατάνη, τον ιδρυτή της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τις προσπάθειες των Ελλήνων της Διασποράς για μια καλύτερη ζωή αλλά και τις αγωνίες που βίωσαν.
Μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, που αποτελούν σημαντική ιστορική πήγή, ταξίδεψαν στο παρελθόν και πληροφορήθηκαν για αξιόλογα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με καλεσμένο δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας, τον Κώστα Γιάλπα, που μύησε τα παιδιά στα μυστικά της δημοσιογραφίας. Τους έδειξε πως "στήνεται" μια εφημερίδα, πως μπαίνει ο τίτλος και πως γενικά προωθείται μια είδηση. Στο τέλος τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του καλεσμένου δημοσιογράφου έφτιαξαν τη δική τους εφημερίδα, έχοντας ως αναγνωστικό κοινό τους Έλληνες της διασποράς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου